Telefon: 0036.1.999.1707 | Fax: 0036.1.999.1707 | E-mail: info@bakitrans.hu
BAKI-TRANS KFT.
az ömlesztett áruszállítás szakértője
Vállalkozásunk elsődleges célja, hogy megrendelőink elégedettek legyenek az igénybe vett szolgáltatással! Ennek szellemében fejlesztjük cégünket mind műszaki,- technikai, mind szellemi,- emberi erőforrások tekintetében. Ismerjen meg bennünket, legyen Ön is a partnerünk…
Ha elégedett volt térjen vissza hozzánk, ajánljon bennünket másoknak is!
Kedves látogató! Üdvözöljük a Baki-Trans Kft. honlapján !

Minőségpolitika
A GMP+ B4.1 szabvány ismertetése

GMP (Good Manufacturing Practice, helyes gyártási gyakorlat)

A GMP (Good Manufacturing Practice, helyes gyártási gyakorlat) rendszerek alapelveit az USA Élelmiszer és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA) dolgozta ki. E szerint: „A jó gyártási gyakorlat magába foglalja mindazon előállítási műveleteket, amelyekkel a megfelelő élelmezés-egészségügyi biztonságú termék folyamatosan előállítható.”

A GMP előírásrendszere tartalmazza a szükséges eljárásokat, berendezéseket, eszközöket, ezek üzemi elhelyezését, meghatározza a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat, higiéniai, egészségügyi előírásokat. Két fő eleme a hatékony gyártási műveletek és a hatékony ellenőrzés.

A GMP-rendszerek célja: a gyártási folyamatot úgy szervezzék meg és ellenőrizzék, hogy teljes biztonsággal kizárják a véletlen szerepét.

A GMP szerinti szabályozás a következő területekre vonatkozik:
  • az épületekre és berendezésekre (építészeti kialakítás és környezet),
  • gyártásra (alapanyagok beszerzése, eljárások, folyamatok, gyártóeszközök),
  • gyártástervezésre, gyártás-előkészítésre,
  • tárolásra és forgalmazásra (csomagolás, raktározás, logisztika),
  • hibák kezelésére (hibajavítás, megelőzés),
  • laboratóriumi vizsgálatokra és ellenőrzésekre,
  • hibás termékek visszahívási rendszerére,
  • személyzetre és az oktatásra,
  • az alkalmazott dokumentációs rendszerre.

A minőségbiztosítás széleskörű fogalmába beletartozik mindaz, ami önmagában vagy más tényezőkkel együtt befolyásolhatja a termékminőségét.

A jó minőség biztosításának lényeges eleme a jó dokumentáció. A jól megfogalmazott dokumentumok kiküszöbölik a félreértéseket és lehetővé teszik a gyártási tétel nyomon követését, történetének utólagos vizsgálatát.

A minőségi előírások (specifikációk) a megfelelőség megállapításához szükséges követelményeket tartalmazzák.

A gyártási (gyártástechnológiai) előírások meghatározzák, hogy mely kiindulási anyagok használandók és leírják a gyártási és a csomagolási folyamatokat.

Az eljárás utasítások, vagy műveleti utasítások, szabványműveleti előírások bizonyos műveletek elvégzésére vonatkozó utasításokat tartalmaznak.

A jegyzőkönyvek az elvégzett műveleteket, a gyártási tételek történetét rögzítik egészen a forgalomba hozásig, mindazon adatokkal együtt, amelyek a késztermékek minősége szempontjából lényegesek.

A GMP előírásrendszere tartalmazza még a tisztítási metódusokat. A szállítmányozás után tisztítani vagy fertőtleníteni kell a szállítójárművet. A műveletről nyilatkozatot kell készíteni, amely bizonyítja, hogy a gépjármű tisztasága megfelel a követelményeknek.


Baki-Trans Kft. az ömlesztett áruszállítás szakértője - www.bakitrans.hu | A GMP+ B4.1 szabvány certifikáció


PÁLYÁZAT NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALA: KDOP-1.1.1/C-11 -2011-0070