Telefon: 0036.1.999.1707 | Fax: 0036.1.999.1707 | E-mail: info@bakitrans.hu
BAKI-TRANS KFT.
az ömlesztett áruszállítás szakértője
Vállalkozásunk elsődleges célja, hogy megrendelőink elégedettek legyenek az igénybe vett szolgáltatással! Ennek szellemében fejlesztjük cégünket mind műszaki,- technikai, mind szellemi,- emberi erőforrások tekintetében. Ismerjen meg bennünket, legyen Ön is a partnerünk…
Ha elégedett volt térjen vissza hozzánk, ajánljon bennünket másoknak is!
Kedves látogató! Üdvözöljük a Baki-Trans Kft. honlapján !

Pályázat nyilvánosságra hozatala
KDOP-1.1.1/C-11 -2011-0070


A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁBAN RÉSZT VEVŐ SZERVEZETEK

Kedvezményezett:
  Baki-Trans Szállítmányozó Kft.
  Baki Imre ügyvezető
Generál kivitelező:
  SCHLOSSER-BAU Kft
  Polgár Zoltán ügyvezető
  6725 Szeged, Tompai Kapu 2-1
Feladata :
  a projekt megvalósítása – gépjárműjavító műhely , irodaház és infrastruktúra megépítése
Menedzsment szervezet :
  IDEA PLUSSZ 2009 Kft.
  Bozókyné G. Nagy Ágnes ügyvezető, építő mérnök
  Európai uniós projekttervező és pénzügyi szakértő
  Projekt vezetője/projektmenedzser
  6000 Kecskemét, László Károly u.16. I/114
Feladata :
  a projekt komplex projektmenedzseri feladatainak ellátása a pályázat megírásától kezdve a létesítmények kulcsrakész átadásig.
Részletezve:
 • Kapcsolattartás a Közremüködő Szervezettel
 • Támogatási Szerződés dokumentumainak előkészítése
 • Műszaki ellenőrzési feladatok ellátása
 • A projekt vezetői feladatok ellátása
 • Kifizetési Kérelmek , ZPEJ , beszámolók, jelentések, összeállítása
 • Nyilvánosság , Kommunikációs feladatok ellátása
 • Nyító és záró rendezvények lebonyolítása
 • Kommunikációs eszközök elkészítése
A PROJEKT FŐBB MÉRFÖLDKÖVEIA „Baki-Trans Kft. besnyői telephelyének fejlesztése” KDOP-1.1.1/C-11 -2011-0070 jelű projekt során a saját tulajdonában lévő gazdasági területen egy korszerű telephelyet épít ki a gépjármű javító- és karbantartó tevékenység számára, szerelőműhely és iroda kialakításával, a megfelelő infrastruktúra kiépítése mellett.

Sikeres pályázat - projekt indítása

A Baki-Trans Kft. a kezdetek óta a folyamatos fejlődést látja a fenntarthatóság alapjának. A legfontosabb célkitűzései: minőség emelése, a forgalom bővítése és a költséghatékonyság. A cég céljai között szerepelt, hogy Besnyő külterületén (033/55 hrsz.), saját tulajdonában lévő gazdasági területen egy korszerű gépjármű javító- és karbantartó műhelyt, az adminisztráció részére minden igényt kielégítő iroda komplexumot létesítsen. A meglévő telephely korábban csak a cég fuvarozó és áruszállító tevékenységét szolgálta ki. Az új beruházásnak köszönhetően a komplex szerelő szolgáltatás keretében a szakemberek immár az ügyfelek, illetve a cég saját használatú gépjárműveinek szervizelését is elvégezhetik, jelentős költségmegtakarítást eredményezve ezzel a vállalat működésében.

E cél megvalósításához – Baki Imre ügyvezető megkeresésére – a kecskeméti székhelyű Idea Plussz 2009 Kft. az uniós pályázati lehetőség feltárását követően, a források lehívásához a régióban megjelenő „Telephelyfejlesztés” című felhívásra 2011. szeptemberben pályázatot nyújtott be a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséghez. A pályázat sikeres volt, a Támogatási Szerződést 2012. július 6-án írták alá, mely szerint a teljes beruházás értéke 171 806 588 Ft. Az európai uniós támogatás aránya 50 százalék, azaz 85 903 294 Ft.

A projekt kezdése 2012. május 29-én felvonulási létesítmények kihelyezésével megkezdődött. A kivitelezési munkálatok június 6-án indultak el. A kivitelezés befejezésének határideje 2012. november 30., a projekt befejezés határideje 2012. december 31. volt.

A projekt megvalósítás helyszínén a „B” típusú tábla kihelyezése megtörtént.

Első mérföldkő

A beruházás projektnyitó rendezvényét 2012. június 15-én tartották meg a beruházás helyszínén. A rendezvényén elsőként Bozókyné G. Nagy Ágnes projektmenedzser mutatta be a projektet a megjelent vendégeknek. Majd Besnyő polgármestere, Gémesiné Fejes Zsuzsanna üdvözölte a beruházást. – Nagy öröm számunkra, amikor vállalkozásfejlesztésről számolhatunk be, hiszen a települések nem lehetnek fejlődőképesek sikeres vállalkozók nélkül! Olyan vállalkozók nélkül, mint a Baki-Trans Kft., akik maguk fejlesztésével gyarapítják környezetüket, akik kenyeret adnak a náluk dolgozó emberek kezébe, akik aktívan részt vesznek a közösség életében, legyen szó kultúra vagy a sport támogatásáról. Be kell valljam, hogy a szívemhez igen közel állnak a vállalkozók és nagyra értékelem őket. Ugyanis a jó vállalkozónak kreatív, kezdeményező embernek kell lennie. Nap nap után keresnie kell a lehetőségeket, alkalmazkodnia kell a változó körülményekhez, mert sikereket csak kemény, kitartó, találékony munkával érhet el. Gratulálok az elért eredményekhez, sikeres beruházást, jó egészséget és boldog családi életet kívánok! – hangsúlyozta beszédében a község első embere.

Építkezés

A kivitelezési munkákat a szegedi székhelyű Schlosser-Bau Kft végezte el alig 6 hónap alatt. A beruházás Projektmenedzsment Szervezete az Idea Plussz 2009 Kft. volt, melynek ügyvezetője Bozókyné G. Nagy Ágnes építő mérnök, Európai uniós projekttervező, pénzügyi szakértő a projekt vezetője,valamint a nyilvánosság/PR kapcsolatos feladatokat Sebestyén Hajnalka látta el.

A projekt keretében elkészült beruházás három fő részből áll. Az 478 m2 alapterületű javító és karbantartó csarnok könnyűszerkezetes, a 260 m2 alapterületű irodaépület hagyományos szerkezetű elemekből épült fel. A telephely alapinfrastruktúra létesítése során megvalósult a monolit biológiai szennyvíztisztító, a két medencés tűzi-vízi tároló, továbbá a telephelyet 6524 m2 alapterületen térburkolattal, 2979 m2 alapterületen aszfalt burkolattal látták el.

Teljesült a projekt keretében vállalt környezettudatos magatartás gyakorlása is, a környezeti és fenntarthatósági ismeretek bővítése a jelenlegi munkavállalói létszám számára oktatás formájában.

Második mérföldkő – Projektzáró ünnepség

A projekt megvalósítása a kivitelező által vállalt szerződésben meghatározott ütemterv szerint történt. A megvalósítás során 7 darab változásjelentést nyújtottak be a Közreműködő Szervezet felé. Ezek a változás bejelentések a költségek változását nem érintették, a vállalt pénzügyi kondíció állandó maradt. Az első kifizetési kérelmet követően október 12-én a Közreműködő Szervezet helyszíni ellenőrzést tartott, ekkor már a beruházás 97 százalékos készültségfokon állt. Az ellenőrzés sikeres volt.

2012. december 7-én tartották meg az ünnepélyes projektzáró rendezvényt, melyen Gémesiné Fejes Zsuzsanna, Besnyő polgármestere és Papalexisz Kosztasz, Beloiannisz polgármestere is üdvözölte a beruházást. Baki Imre, a Baki Trans Kft. ügyvezető igazgatója és Bozókyné G. Nagy Ágnes, az Idea Plussz 2009 Kft. ügyvezetője pedig külön köszönetet mondott a beruházásban résztvevő szakembereknek.

Az elkészült új csarnokon a „D” típusú tábla kihelyezése megtörtént.

A záró rendezvényt követően a projekt befejezési határideje 2012. december 31-e volt, ettől számított egy hónapon belül a ZPEJ benyújtásra kerül.

Munkahelyteremtés

Jelenleg 27 fő alkalmazottat foglalkoztatnak (25 férfi, 2 nő), a telephely fejlesztés eredményeképpen további 5 fő felvételét tervezik a szerelő tevékenységhez kapcsolódóan. Az újonnan alkalmazásra kerülő 5 főből 1 pályakezdő lesz. Ezen feltételek teljesültek 2012.12.31.

Várható eredmények

A cég egészére igaz, hogy – a válság ellenére is – nyereségesen működik. A fejlesztés hatására jelentősen csökkennek majd a cég költségei, amellett, hogy 5 új alkalmazott bérével növekszik a jelenlegi bérköltség. A fejlesztés a forgalomra is kihatással lesz, mellyel a cég tovább erősítheti piaci pozícióját.

Az előzetes számítások alapján azáltal, hogy a cég gépjárműveit saját maga szervizeli éves szinten 5 millió forint költségcsökkenést ér el. Továbbá 10 millió forint forgalomnövekedés várható a külső ügyfelek számára végzett javítási tevékenységből. A fejlesztés során bevezetésre kerülő karbantartó és javító tevékenység így előreláthatóan 15 millió forint éves hasznot hoz. Nem utolsó sorban a beruházás eredményeképp az új reprezentatív környezet a cég megítélését is pozitív irányban befolyásolja.PÁLYÁZAT NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALA: KDOP-1.1.1/C-11 -2011-0070